kantoor

fjcohero

herowebdesign

snelstart

NIB-incasso

van der Zwan

herowebdesign

kantoor

snelstart

NIB-incasso

van der Zwan

snelstart

herowebdesign

kantoor

snelstart

NIB-incasso

van der Zwan

snelstart

herowebdesign

kantoor

snelstart

NIB-incasso

van der Zwan

snelstart

FJco Belastingadviseurs

FJco Belastingadviseurs is een zelfstandig opererend belastingadvieskantoor voor Den Haag aan de rondweg A4, A12 en A13 in Rijswijk, voor Delft, Den Haag, Rijswijk Buiten, Den Hoorn, Wateringseveld, Leidschendam Voorburg en Ypenburg dat zich richt op het Midden- en Kleinbedrijf.

Onze dienstverlening omvat het inrichten en houden van de administratie per maand of kwartaal tot en met het opstellen van de jaarrekening naar voorgeschreven wettelijk model.
Daarnaast verzorgen wij de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting en electronische-aangifte omzetbelasting voor u.

Tot onze cliënten behoren eenmanszaken, zelfstandigen, ZZP -ers, V.O.F.'s en kleinere BV's in de gehele randstad.

Rechtsvorm kiezen, BV (LLP) of eenmanszaak?

De keuze voor een bepaalde rechtsvorm gaat niet over een nacht ijs. Welke rechtsvorm past het best bij welke ondernemersactiviteit. Een bouwvakker loopt immers een heel ander risico dan een IT consultant.

Persoonlijke aansprakelijkheid vs bestuurders aansprakelijkheid

Het voorkomen van prive aansprakelijkheid is voor sommige ondernemers de reden om te kiezen voor een BV of LLP .Een BV of LLP is namelijk zelf verantwoordelijk voor zijn schulden. Gaat het onverhoopt mis, dan kunnen de schuldeisers zich in principe alleen verhalen op bezittingen van de BV. Bij een eenmanszaak of Vof is dit anders. Als eigenaar van een eenmanszaak of Vof ben je 100% prive aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Elke schuldeiser kan deze schulden persoonlijk op jou en je partner (bij huwelijkse gemeenschap) verhalen. Prive aansprakelijkheid voor de bestuurder van de BV is in uitzonderlijke gevallen wel mogelijk als de bestuurder zich onbehoorlijk gedraagt. De bestuurder van een B.V. is het eerste jaar altijd aansprakelijk voor faillissement, ook door het aangaan van kredieten lease-, Bank- en huurovereenkomsten, dan wel leningen, wordt ongemerkt toch verplichtingen in prive overeengekomen, zodat deze verplichtingen bij een faillissement toch terug betaald dient te worden.

Belastingen

Het grote nadeel van een BV t.o.v. een eenmanszaak of Vof is het gemis van de aftrekposten in de inkomstenbelasting. Een ondernemer met een eenmanszaak heeft toegang tot de zelfstandigenaftrek (E 7.280), startersaftrek (E 2.123) en MKB winstvrijstelling (14%). Door al deze aftrekposten heb je een relatief lage belastingdruk bij een lage winst. Het kan dus vanuit een belastingoogpunt beter zijn te kiezen voor een eenmanszaak of Vof als winstverwachting laag is. Een BV heeft geen toegang tot deze aftrekposten. De BV betaalt vennootschapsbelasting (VPB) over de winst. Het VPB tarief is 20% over de eerste E 200.000 van de winst en daarboven 25%. Als de BV de winst besluit uit te keren aan de aandeelhouder (dividend) dan is er dividendbelasting verschuldigd. Over dit dividend is 25% inkomstenbelasting verschuldigd (box 2, inkomen uit aanmerkelijk belang).

DGA salaris / gebruikelijk loon

Een bestuurder van een BV die 5% of meer heeft van de aandelen in een BV is verplicht om een salaris uit te keren aan de directeur. Dit bedrag is bij fictie gesteld op E 44.000 (2015). Echter veel startende ondernemers hebben niet eens E 44.000 aan omzet in het eerste jaar. In dit geval volstaat een lager salaris. Kosten BV versus eenmanszaak Het starten van een eenmanszaak is zeer laagdrempelig. Een afspraak maken bij de KvK en je loopt met je inschrijvingsbewijs van je kersverse onderneming de deur uit. Bij een BV werkt dit anders. Alleen een notaris kan een BV oprichten en registreren bij de KvK. Hierdoor zijn de kosten hoger. Een BV oprichten rechtstreeks bij de notaris kost je in de regel E 500 - E 900. De kosten voor de administratie zijn aanzienlijk hoger t.o.v. een eenmanszaak. Beide ondernemingen moeten een administratie bijhouden. Echter BV moet wel een aangifte vennootschapsbelasting en een jaarrekening indienen. Die extra kosten komen erbij. Dat kost in de regel E 750 meer. Daarnaast moeten er ook nog overeenkomsten gemaakt worden, zoals rekening courantovereenkomst arbeidsovereenkomst, pensioenovereenkomst.

Limited Liability Partnership

Alternatieve aanvulling op de bestaande Nederlandse rechtsvormen Een LLP is een Engelse rechtspersoon en wordt door minimaal 2 (rechts)personen opgericht, dit worden ook wel de members van de LLP genoemd. Een LLP staat ingeschreven bij de Engelse Kamer van Koophandel. FJco Belastingadviseurs is geen voorstander voor deze LLP, daar het belastingontwijking is, van in Nederland verkregen winsten. Daarnaast zijn de kosten administratie hoger, moeilijk een krediet te krijgen bij banken of andere kredietverstrekkers, zodat deze verstrekkers toch in prive zekerheid gaan vragen. Ook het liquideren van deze LLp's kosten veel geld. Ook de opdrachtgevers of leveranciers staan niet in de rij met dit soort ondernemingen en kunnen zekerheid vooruitbetalingen of borg vragen.

Bereken prijs offerte

Waarom FJco Administratiekantoor?

Kennis

FJco Adminsitratiekantoor is gespecialiseerd in al uw administratieve en fiscale zaken en maakt gebruik van een persoonlijke en integere benadering. Onze financiele dienstverlening richt zich voornamelijk op de startende ondernemer, het kleinbedrijf, zelfstandigen zonder personeel en particulieren. Wilt u zich geen zorgen maken over uw financiele administratie en beschikbare fiscale voordelen optimaal benutten? Kies dan voor FJco Administratiekantoor waar uw administratie in goede handen is! Kwaliteit Bij FJco Administratiekantoor staat kwaliteit hoog in het vaandel. Uw boekhouding wordt altijd keurig en op tijd verwerkt.

oersterk

VAR verdwenen, Wet DBA verschenen, wat moet ik doen als zzp-er?

Vanaf 1 mei 2016 is de VAR afgeschaft en is de nieuwe Wet DBA van kracht. Door deze nieuwe wet gaan opdrachtgevers en zzp-ers werken met vooraf door de Belastingdienst beoordeelde modelovereenkomsten. Als dat nodig mocht zijn tenminste, want dat is lang niet altijd het geval. En het is ook niet verplicht.

Ondernemersaftrek

Als ondernemer kunt u in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek. De ondernemersaftrek is een bedrag dat u aftrekt van uw winst, zodat u minder belasting betaalt. De ondernemersaftrek bestaat uit de onderdelen: - Zelfstandigenaftrek - Startersaftrek (verhoging van de zelfstandigenaftrek) - Meewerkaftrek - Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) - Stakingsaftrek - Startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid

In onze dienstverlening hechten wij, naast een professionele houding, veel waarde aan persoonlijk contact met onze cliënten, waardoor onze dienstverlening efficiënt en effectief kan worden uitgevoerd.

Bel of mail ons voor een offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

oersterk

Harry Mens Business Class belasting adviseur

Met enige regelmaat schuift er een belasting adviseur belastingdeskundige aan bij Harry Mens Business Class, de belasting adviseur, belasting deskundige, komt met vele oplossingen en adviezen, echter sommige adviezen zijn niet toegestaan en andere zijn gewoon veel te duur voor een gemiddelde ondernemer of zzp-er. De voordelen en mogelijkheden zijn bij het oprichten van een BV of holdingstructuur zijn zeer beperkt voor een zzp-er en wordt soms teniet gedaan door een overeenkomst van opdracht. Maar 1 % van de ondernemers hebben gemiddeld een Belastbaar inkomen hoger dan E 100.000.-. Voor normale zaken kunt u ook goed terecht bij een lokale belastingadviseur.

omzetten B.V. LLP of holding structuur naar een eenmanszaak of uw B.V., LLP liquideren

Bent u de hoge kosten zat, van de jaarstukken en de vele correspondentie Belastingdienst te behandelen door uw belasting adviseur of bent u in loondienst gegaan, laat uw bedrijven liquideren, wij kunnen u hiermee van dienst, zijn bel of mail naar ons voor de mogelijkheden.